Advies & begeleiding, wat houdt dat eigenlijk in? (deel 1/6)
Wanneer je iemand om hulp of advies vraagt over jouw hond of kat, weet je op voorhand nooit wat je op je bord zal krijgen... Bij professionals is het net zo!
Het is belangrijk dat je weet dat iedere coach, gedragstherapeut, fluisteraar, gedragsdeskundige, trainer, of-hoe-hij-of-zij-ook-genoemd-wil-worden een eigen manier van werken heeft. Dat komt door verschillende factoren, zoals:
- De persoonlijkheid en het karakter van die persoon.
- De ervaringen die hij/zij al opdeed met honden en katten én met mensen, zowel in het privéleven als in het professionele leven. Ook kennis, opleidingen, cursussen, bijscholingen en het professionele netwerk vallen hieronder.
- De visie en het ethisch standpunt van die persoon over mens en dier, de maatschappij, het gezinsleven,... (op dat moment, want je kan hierin natuurlijk evolueren!)
- De manier van ondersteunen: sommigen werken met vaste trajecten, sommigen werken enkel met lange trajecten, sommigen werken enkel online, enkel face-to-face of combineren beide,...
- De manier van opvolgen: sommigen houden intensief contact, sommigen volgen niet op na een sessie of consult, sommigen geven de voorkeur aan telefonisch contact, anderen via mail, anderen via WhatsApp, Facebook,...
Hoe deze factoren ingevuld worden, hoeft per definitie niet beter of slechter te zijn. Het maakt alleen dat er héle grote verschillen zijn tussen de mensen die begeleiding aanbieden. Wanneer je voor jezelf of voor je hond of kat op zoek bent naar een coach, gedragstherapeut, fluisteraar, gedragsdeskundige, trainer, of-hoe-hij-of-zij-ook-genoemd-wil-worden, dan is het belangrijk dat je iemand vindt die aansluit bij wat jij het meest kan gebruiken.
Precies om die reden start ik ieder traject met een kennismakingsconsult, en ik benadruk graag dat ik hierin zeker niet uniek ben. Je kan en mag gerust van die mogelijkheid om kennis te maken profiteren, zodat je echt dé juiste coach, gedragstherapeut, fluisteraar, gedragsdeskundige, trainer, of-hoe-hij-of-zij-ook-genoemd-wil-worden kan vinden die jou en je gezin verder kan helpen! Velen bieden zelfs gratis kennismakingen aan... Ik dan weer niet, ik vraag wél een vergoeding maar ik hou de prijs zo laagdrempelig mogelijk, nl. € 18. Tenslotte moet er ook ten huize Pannemans brood op de plank en vlees in de eetkommen belanden...
Durf bij het kennismaken gerust ook vragen stellen, totdat je een duidelijk beeld hebt van hoe het verdere traject eruit zal zien. Denk er nadien nog eens rustig over na en kies bewust. Je zal je er zoveel beter bij voelen!
Benieuwd of je bij mij aan het juiste adres bent? Boek dan gerust een kennismakingsconsult, online of bij jou thuis. Ik kijk er heel erg naar uit om met jou kennis te maken!
Weet je niet zeker of een kennismakingsgesprek wel iets voor jou is? In deel 2 vertel ik er alles over!
Mis geen enkele nieuwe blogpost
Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuwe blogartikels? Laat dan hier je gegevens achter.